Головна » 2016 » Листопад » 14 » Вам відпочинок тільки сниться…
16:58
Вам відпочинок тільки сниться…

Тому десятого листопада  цикловою комісією  менеджменту соціокультурної діяльності  Ужгородського коледжу культури і мистецтв був проведений обласний семінар-практикум  працівників культури клубного типу на тему «Традиційне та модерне в діяльності сучасного працівника культури».

Відкрився семінар вступним словом директора Ужгородського коледжу культури та мистецтв Наталії Шетелі, яка поздоровила присутніх з професійним святом і коротко охарактеризувала ті завдання, які стоять перед викладачами комісії менеджменту соціокультурної діяльності в сучасних умовах, а у кінці свого виступу  надала слово для привітання головному спеціалісту управління культури облдержадміністрації Світлані Мендель.

Керівник осередку громадської організації  «Патріот», член ради волонтерів при облдержадміністрації Павло Форкош провів майстер-клас, на якому демонструвалося патріотичне відео. Його розповідь і пояснення про події на сході, про їх висвітлення у засобах масової інформації, створення і поширення відеороликів та їх сприйняття пересічним глядачем викликала емоційне обговорення серед учасників семінару.

З питанням  «Інноваційні форми і методи роботи закладів культури клубного типу»  виступила викладач-методист Ірина Кордобан.

Єлизавета Сівак, викладач вищої категорії, Заслужений працівник культури України розкрила тему «Задоволення соціально-культурних потреб та ініціатив громадян засобами КДД: нові підходи і старі традиції», у якій ознайомила присутніх з нововведеннями, що передбачені у навчальному плані  студентів спеціальності «Менеджер соціокультурної діяльності». Нагадала про традиційні форми роботи та нові підходи до них сьогодні.

«Методи активізації глядачів до початку заходу, під час проведення та після нього» – така тема виступу з практичним показом викладача-методиста Людмили Ухач. Зал при проведенні практичного навчання, яке запропонувала Людмила Іванівна, був активним та, як завжди на її виступах, нагороджений подарунками. Вона також дала поради учасникам семінару, як  треба писати сценарій і втілювати його на сцені.

Директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук виступила з питанням «Стан закладів культури клубного типу області на сучасному етапі», де були підняті проблемні питання клубних установ області, підведені підсумки обласного огляду-конкурсу закладів культури клубного типу, показана цікава презентація на цю тему. Вона також порадила присутнім, як покращити роботу клубних установ у сучасних умовах.

Учасники семінару-практикуму переглянули    розважальну програму «Вам  відпочинок тільки сниться…» до дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, яку підготувала  викладач-методист Людмила Ухач зі своїми студентами четвертого курсу Марією Продан, Яною Думнич, Іриною Саксон, Наталією Сентимрей, Тамарою Буряк і Олександрою Годьмаш. Оригінально та органічно у програму заходу були включені вітання директора Обласного організаційно-методичного центру культури Ганни Дрогальчук, заступника директора коледжу з навчальної роботи Оксани Телеп, голови сільської ради села Соломоново Галини Малинич та виступ маленьких учасників гуртка клубу цього ж села, який підготувала завідувач клубом Наталія Цубера.

Сценарій  масового заходу був побудований таким чином, щоб кожен глядач відчував себе учасником і творцем цього цікавого дійства. Питання активізації залу стояло перед викладачем-методистом Людмилою Ухач на першому місці. У програму включено різні форми роботи: вікторину про державні свята, інтерв’ю в залі, вручення призів тощо. І все це проводилось в ігровому плані. Клоуни вручили наймолодшому спеціалісту, методисту районного організаційно-методичного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи відділу культури Ужгородської райдержадміністрації Олені Гайдук молоток, директору будинку культури села Макарьово Мукачівського району Надії Лазар віник, що означає, клубний працівник повинен знати все, бути не тільки культмасовиком, а й спеціалістом по господарській частині: вміти прибирати, забивати цвяхи, при потребі білити та багато чого іншого.

Дід Мороз і Снігуронька нагороджували призами та медалями клубних працівників за такими номінаціями: «Бізнесмен року», у якому переможцем стала завідувач клубу села Сіль Великоберезнянського району Анеліна Вацьо,  «Мандрівник-турист» – директор будинку культури села Завадка Воловецького району Марія Півкач, «За співпрацю з Обласним організаційно-методичним центром культури» – керівник районного організаційно-методичного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи відділу культури Ужгородської райдержадміністрації Оксана Ільченко. Було багато й інших цікавих і захоплюючих моментів.

У заході  використано номери, які підготували студенти коледжу під керівництвом викладачів – Ірини Шевцової, Єлизавети Бабяк, Ольги Толвай, Мар’яни Сухолової, Романа Філяка, Галини Василик, Михайла Петрушевського та Нелі Швайгер.

Організатор цієї мистецької акції Людмила Ухач талановито розробила сценарій, знайшла цікавий хід заходу, сюжет, що зробило його надзвичайно захоплюючим, веселим, і глядачам підняло настрій.  Необхідно відмітити   чудове тематичне оформлення сцени, яке відігравало чималу роль у сприйманні програми.

А Людмила Іванівна подбала, щоб кожен глядач, учасник семінару, отримав подарунок до свята.

На завершення голова циклової комісії Єлизавета Сівак подякувала студентам і викладачу-методисту Людмилі Ухач за чудово проведений час  відпочинку, який іноді клубним працівникам тільки сниться!

   Ганна Дрогальчук,

директор Обласного організаційно-методичного центру культури

Людмила Веклюк,

завідувач відділом Обласного організаційно-методичного  центру культури

 

 

Переглядів: 556 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури