Головна » 2015 » Липень » 17 » Василь Білей вручив подарунок для музею
13:49
Василь Білей вручив подарунок для музею

Василь Білей закінчив Коледж мистецтв імені Адальберта Ерделі Закарпатського художнього інституту, Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури. Живе і працює у Києві.

Одна із перших мистецьких практик, де випробовував себе, – у рідному селі на Іршавщині. Розписав капличку, у якій розміщена духовна недільна школа. Сім картин на стінах. На зовнішній: Ісус із дітьми, Сергій Радонежський та рівноапостольні Кирило і Мефодій. У класі – євангелісти Матвій, Марк, Лука, Іоан.

Автор пам’ятника Т.Г.Шевченку у райцентрі Вільшана Черкаської області (співавтор Іван Мельничук, 2014);

– пам’ятника «Воїнам Великої Вітчизняної війни – від вдячних киян».  Оболонський район м.Київ (2014). Співавтор Іван Мельничук, дизайнер проекту – Кирило Фадєєв;

– меморіальної дошки засновникам закарпатської школи живопису Адальберту Ерделі і Йосипові Бокшаю. Урочисто відкрита на будинку Закарпатської організації Національної спілки художників України у пасхальні дні 2012 року;

– пам’ятника «Захисникам кордонів Вітчизни». Урочисто відкрито 28 травня 2013 року у День прикордонника на Алеї прикордонної слави у парку культури та відпочинку «Перемога», що в Дніпровському районі міста Київ.

Марина ОФІЦИНСЬКА,
завідувач редакційного сектору 
Обласного організаційно-методичного центру культури
Переглядів: 717 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури