Головна » 2017 » Вересень » 13 » Відбудеться обласне свято словацького народного мистецтва «Словенска веселіца»
12:16
Відбудеться обласне свято словацького народного мистецтва «Словенска веселіца»

У неділю, 17 вересня 2017 року, в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбудеться обласне свято словацького народного мистецтва «Словенска веселіца».

Воно має багаторічну традицію. Вперше відбулося 1990 року в селі Сторожниця, а з 1995 року «мандрує» населеними пунктами Закарпаття, в яких компактно проживають словаки.  Минулого року учасників фесту та гостей зустрічало село Анталовці на Ужгородщині. Цьогоріч колоритне та яскраве свято знову завітає до обласного центру. У ньому візьмуть участь фольклорні колективи Закарпаття та Словаччини.

Крім яскравих фольклорних виступів, на території музею діятиме виставка-продаж творів майстрів народного декоративного мистецтва Закарпаття. На завершення свята відбудуться народні гуляння та розваги.

Свято словацького народного мистецтва є визначним культурно-мистецьким заходом, що сприяє збереженню та розвитку народних традицій словацької меншини, поглибленню та зміцненню її ідентичності, популяризації словацької культури в Україні та міжетнічної злагоди у нашому багатонаціональному краї.

Початок о 14.00. Вхід вільний.

 

Переглядів: 410 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури