Головна » 2015 » Грудень » 18 » Відбулася нарада директорів районних і міських будинків культури та завідувачів методичними кабінетами
20:31
Відбулася нарада директорів районних і міських будинків культури та завідувачів методичними кабінетами

Нею також було піднято ряд багатьох інших актуальних питань: що нового заплановано із обласних заходів на 2016 рік, останні нормативно-правові документи – Указ Президента України №580/2015 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 роки», Указ Президента України №641/2015 «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні», якими потрібно керуватися при плануванні на наступний рік, Постанова Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 р. № 1026, у якій йдеться мова про виплати працівникам державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів доплати за вислугу років, допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

По підсумках обласного  огляду-конкурсу районних і міських будинків культури, методичних кабінетів  виступила завідувач відділу  інновацій та соціально-культурних програм, технологій, культурно-дозвіллєвої діяльності Людмила Веклюк. При цьому були показані фотослайди, завдяки яким всі присутні мали можливість зробити невеличкий екскурс у всі районні та міські будинки культури, а також методичні центри.

Свої думки щодо конкурсу висловила і головний спеціаліст управління культури облдержадміністрації Світлана Мендель.

Завідувач відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої  діяльності та народної творчості Віталій Рац виступив із питанням «Дослідження та узагальнення нематеріальної культурної спадщини. Створення місцевих реєстрів та узагальнення облікових карток», у якому стисло і лаконічно виклав весь матеріал, як потрібно проводити дослідження та узагальнення на науковому рівні, якими правилами при цьому користуватися.

В кінці наради Ганною Дрогальчук, Світланою Мендель, працівниками Центру культури Катериною Семенченко, Людмилою Веклюк та Віталієм Рацом були надані методичні рекомендації щодо здачі річної звітності.

У загальному нарада пройшла у теплій і дружній обстановці.

Переглядів: 493 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури