Головна » 2016 » Квітень » 21 » Відбулася творча зустріч із ювіляром
19:42
Відбулася творча зустріч із ювіляром

Захід відкрив єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Карпатською єпархією Української Автокефальної Православної Церкви, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина та Української богословської академії Віктор Бедь. Він дав високу оцінку творчій діяльності Івана Хланти і нагородив його орденом Августина Волошина ІІ ступеня.

Директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук сказала, що пишається тим, що в установі працює всесвітньо відомий науковець, висловила подяку за його труди на благо і честь українського народу.

Своє вагоме слово про ювіляра сказав голова Закарпатської організації Національної спілки письменників України Василь Густі. Він вказав на  внесок фольклориста в  українську науку, його вклад у примноження і збереження народної творчості Закарпаття.

Голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Василь Мулеcа відзначив вагому подвижницьку працю науковця і побажав йому наснаги й далі досліджувати багатющу культуру нашого краю.

Хланта Вероніка, учениця восьмого класу Ужгородської загальноосвітньої школи № 6 імені Василя Ґренджі-Донського виразно продекламувала вірш Василя Вовчка «У Копашнові на згірку», який присвячений науковцю. Солістка народного ансамблю народної пісні «Розмарія» Обласного організаційно-методичного центру культури Мирослава Копинець виконала дві пісні. Музичне привітання прозвучало також від учасників хору Кафедрального собору Андрія Первозваного (регенти Юрій Ропонич та Марія Жабляк).

На завершення Іван Хланта подякував усім присутнім і запевнив, що допоки Господь даруватиме йому сили, він буде працювати, вивчати й популяризувати народнопоетичну творчість та мистецтво України у всіх його проявах.

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури
Фото Семена МЕЛЬНИКА

Переглядів: 620 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури