Головна » 2016 » Грудень » 17 » Відбувся обласний семінар-практикум і майстер-клас із виготовлення витинанок
17:42
Відбувся обласний семінар-практикум і майстер-клас із виготовлення витинанок

Відкрила захід директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук. Вона привітала присутніх, відзначила необхідність вивчення та поширення мистецтва витинанки на теренах нашого краю.

Відомий науковець, кандидат мистецтвознавства, викладач Закарпатської академії мистецтв Роман Пилип ознайомив присутніх із історією витинанки, проаналізував її тісні зв’язки з іншими жанрами та видами мистецтва. Особливу увагу мистецтвознавець приділив українській витинанці, розкрив її особливості.

Член Закарпатського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Емма Левадська розповіла про різноманітні техніки витинанки та орнаментальні мотиви, що характерні для Закарпаття. Йшлося також і про еволюцію цього мистецтва, його сучасний стан. Вона також поділилася свої власним досвідом у роботі над витинанкою.

Про свій досвід роботи над витинанками розповіли художник Сергій Глущук та досвідчені майстри Марія Купарь та Емма Левадська. Також  відбувся майстер-клас зі створення витинанок.

Серед учасників семінару-практикуму були такі відомі митці краю, як  Василь Філеш, Анатолій Сакалош, Іван Фотул, Ольга Гал та інші. Вони мали гарну нагоду ознайомитися із роботами майстрів витинанки, спробували створити щось самостійно.

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури

 

Переглядів: 624 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури