Головна » 2016 » Квітень » 22 » Відкрилася виставка-конкурс «Світ писанки–2016»
19:32
Відкрилася виставка-конкурс «Світ писанки–2016»

До експозиції ввійшло 190 писанок, що репрезентують писанкарство нашого краю та інших регіонів України. Відвідувачі мають нагоду ознайомитися з роботами відомих майстрів цього древнього сакрального мистецтва, які працюють у різних як традиційних, так і новаторських техніках. Зокрема ви побачите традиційну лемківську, гуцульську та бойківську писанки, а також сучасні.

На відкритті виставки-конкурсу заступник директора Закарпатського обласного  організаційно-методичного центру культури Оксана Попдякуник розповіла про співпрацю Центру культури з Закарпатським музеєм народної архітектури та побуту в організації і проведенні майстер-класів із писанкарства. Подякувала майстрам за участь і висловила надію на співпрацю у наступному році.    

Компетентне журі у складі відомих знавців народної творчості, серед яких і завідувач народного етнографічного музею Обласного організаційно-методичного центру культури Наталія Стегура, визначило переможців у трьох номінаціях.

У номінації традиційна писанка перше місце отримала Оксана Білоус (м. Київ), друге – Марія Хававка (с.Тур’ї-Ремети Перечинського району), третє – Наталія Ковач (м. Хуст).

У номінації авторська писанка переможці: Ольга Жулій (м. Львів), Наталія Янішевська ( м. Золочів Львівської обл.), Тереза Варга (м. Ужгород).

У номінації новаторська писанка: Ксенія Рибалко (м.Ужгорлод), Тереза Якоб с. Крайниково Хустського району), Христина Герц (смт Чинадійово Мукачівського району). 

Відомі мистецтвознавці краю Роман Пилип та Василь Коцан ознайомили присутніх із історією писанки та її особливостями.

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист
Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 596 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури