Головна » 2017 » Січень » 12 » Вийшов у світ черговий номер щоквартального вісника «Культурологічні джерела» № 4 (36), 2016
18:48
Вийшов у світ черговий номер щоквартального вісника «Культурологічні джерела» № 4 (36), 2016

Науковець Іван Хланта підготував чудовий етнографічний матеріал про весільний обряд свого рідного села Копашново Хустського району. Автор дуже відповідально ставиться до своєї роботи, оперує достовірними фактами, робить логічні висновки.

У номері опублікована стаття відомого мистецтвознавця Андрія Будкевича про талановитого митця краю Василя Дуба із Великоберезнянщини. Ґрунтовний матеріал про життя і творчість талановитого музиканта, композитора, заслуженого артиста України Миколи Попенка, який, на жаль, першого жовтня 2016 року відійшов у вічність, написав Василь Габорець.

У нарисі Ігоря Берегія та Марини Офіцинської про народний хор ветеранів Іршавського районного будинку культури (керівник Оксана Сідор, концертмейстер Михайло Сай) читачі знайдуть багато цікавої інформації про колектив, якому виповнилось 30 років.

Далеко за межами нашого краю відома килимарка, заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки художників України Гафія Візичканич. Про талановиту родину Візичканичів із села Ганичі на Тячівщині нарис Василя Бедзіра. Автор з теплотою розповідає про представників кількох поколінь цієї родини.

Змістовне інтерв’ю Олени Ганзел із відомою мисткинею, педагогом Магдалиною Пуглик-Белень. Її ім’я вже вписане в історію образотворчого мистецтва Закарпаття, України, світу. Як стверджує автор, «своїми творчими доробками жінці вдається тривожити зачерствілі душі людей, разом з тим щоразу розкриваючи свою багатогранну натуру».

Директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук та завідувач відділу Людмила Веклюк розповіли про обласний семінар-практикум працівників культури клубного типу на тему «Традиційне та модерне в діяльності сучасного працівника культури». Організатором цієї акції виступила Людмила Ухач – викладач-методист циклової комісії культурно-дозвіллєвої діяльності і культурології Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

Читачі також дізнаються про результати обласного етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості, ознайомляться з переможцями.

До вісника також увійшли публікації Ольги Матей – заступника начальника управління культури Берегівської міської ради; Юлії Тетерюк-Кінч, Віри Маряр-Новак та Наталії Стинич – викладачів Ужгородського державного музичного училища імені Д. Є. Задора; Мар’яни Чегіль, Яни Касарди-Микити – провідних методистів ООМЦК та інших авторів.

Переглянути четвертий випуск щоквартальника «Культурологічні джерела» можна за цим посиланням http://zakfolkcenter.at.ua/load/kulturologichni_dzherela/2016/kulturologichni_dzherela_2016_4/12-1-0-38

 

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 544 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури