Головна » 2016 » Березень » 18 » Віктор Шостак презентуватиме одразу три книги
19:39
Віктор Шостак презентуватиме одразу три книги

Він активно співпрацює з Обласним організаційно-методичним центром культури, неодноразово брав участь у різноманітних семінарах, які проводить Центр культури для керівників аматорських фольклорних та музичних колективів краю, а народний фольклорно-етнографічний ансамбль «Ужгород» Ужгородського міського центру дозвілля – будинку культури, яким він успішно  керує, виступає на різноманітних фестивалях та конкурсах не лише на Закарпатті, але й за кордоном, популяризуючи самобутню народну музичну культуру рідного краю.

Перша книга «Цінності, що виходять за межі часу» (2014) – підсумок багаторічної пошукової і науково-дослідницької праці В. Шостака. Основою книги стали дослідження питань традицій побутування народних музичних інструментів, архаїчних форм інструментального музикування, багатства музичного інструментарію наших краян. Читач знайде тут опис історії виникнення і побутування дримби, трембіти, троскотала (деркача), скрипки (гуслів), бубна, бербениці, цимбалів, флояри, сопілки, дудки, волинки та інших рідкісних народних музичних інструментів, які протягом багатьох століть формували інтонаційно-темброву модель (звуковий ідеал), притаманну локально-етнографічним групам населення Закарпаття.

До 30-ліття створення народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Ужгород» у 2015 році видано книгу-альбом, у якому репрезентовано творчість відомого закарпатського колективу. В альбомі використано світлини  відомого фотографа Олексія Попова та з архіву народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Ужгород». Видання побачило світ у «видавництві Олександри Гаркуші» за сприяння управління культури Закарпатської обласної державної адміністрації.

Віктор Шостак добре знає специфіку діяльності аматорських колективів, тому книга «Музика незабутніх предків» (2015), до якої увійшли  найкращі зразки пісенних та інструментальних творів, що виконуються фольклорно-етнографічним ансамблем «Ужгород», стануть у пригоді керівникам багатьох колективів.

У репертуарі ансамблю – українські, закарпатські, угорські, словацькі, румунські народні пісні, народні танці, весільні обрядові й інструментальні мелодії, вокально-хореографічні композиції.

Марина ОФІЦИНСЬКА,
завідувач редакційного сектору
Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 521 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури