Головна » 2015 » Квітень » 5 » Вміння бути щасливою…
19:02
Вміння бути щасливою…

Змалечку в маленької Наталочки, а народилася вона 24 червня 1964 року у місті Тячів Закарпатської області, проявилися творчі здібності: чистенько проспівати пісеньку, з чуттям продекламувати віршик тощо. Із плином часу вони розвивалися все більше і більше… У шкільні роки – активна учасниця художньої самодіяльності, різноманітних культурно-мистецьких заходів. Будучи спокійною і врівноваженою, ніколи не намагалася бути лідером, а просто жила  у світі творчості, насолоджуючись нею.

Любов до мистецтва й визначила її життєвий шлях.

З 1982 по 1984 рік навчалася у  Хустському культурно-освітньому училищі. 1 лютого 1985 року розпочала трудовий шлях на посаді завідувача клубу смт Солотвино Тячівського району, де одразу ж поринула у вир культурних подій селища. Талановита працівниця не залишилася поза увагою  районного керівництва. 12 квітня 1985 року переведена на посаду інструктора Тячівського районного будинку культури.

Тут, зрозуміло, поле діяльності набагато більше. З ранку до вечора, а коли й до пізньої ночі, як та бджілка, трудилася. А робота ж не проста – тут потрібні комунікабельність, знання, вміння організовувати, оскільки основа діяльності працівника культури – це робота з різними категоріями людей, спілкування з ними тощо. Майже через рік Наталія – методист із хорового жанру, де  проявила себе здібним організатором фестивалів, конкурсів, концертів тощо. Приклала чимало зусиль для розвитку хорового жанру, активно сприяла підвищенню кваліфікаційного рівня клубних працівників району. А для цього використовувалися різні форми роботи: семінари, майстер-класи, консультації, надання методичної допомоги конкретно на місцях тощо. Такий інтенсивний темп роботи був надзвичайно важким.  Незважаючи на зайнятість, Наталія  Йосипівна знаходила час піклуватися дітьми та займатися сімейними справами.

Понад десять років віддавала себе улюбленій справі. За цей час Наталія продовжувала вдосконалювати свої професійні якості, вступивши до Київського державного інституту культури, навчаючись там з 1988 по 1993 роки, де їй було присвоєно кваліфікацію – організатор самодіяльної творчості, керівник театрального колективу.

Із 10 січня 1996 року призначена провідним методистом районного методичного центру відділу культури Тячівської районної державної адміністрації.

 Окрім усього, проявила себе чудовою ведучою, у чому ми змогли переконатися на багатьох мистецьких заходах як на районній, так і на обласній сцені.

У Наталії Йосипівни добре серце та щира душа, вона вболіває за своїх працівників, не залишається осторонь їхніх бід та проблем, вміє розрадити, заспокоїти та повірити у свої сили. Тому у 2002 році погодилася очолити Тячівський райком профспілки працівників культури. ЇЇ знають, люблять, цінують і поважають колеги за турботу,  чуйність, людяність, доброту.

З 2009 року Наталія Сасин – директор районного методичного центру відділу культури Тячівської районної державної адміністрації. Вона систематично займається самовдосконаленням, підвищує свій фаховий рівень,  шукає щось краще, цікавіше. Нею організовано і проведено низку змістовних мистецьких і навчальних заходів у  цікавому ракурсі відповідно до вимог часу, до нових життєвих реалій, що склались у країні; втілює в життя все нові й нові інноваційні форми та методи роботи.

Наталія Сасин – справжній професіонал, її організаторськими здібностями,  вмінням зацікавити, згуртувати навколо себе людей, захоплюються працівники культури не тільки району, але й області.

Раз на кілька років у кожному районі краю почергово проводяться різні за тематикою та жанрами обласні семінари. Так, на базі районного будинку культури міста Тячів  у 2011 році відбувся обласний семінар директорів районних і міських будинків культури, завідувачів районних методичних центрів на тему «Місце та роль культосвітніх установ у культурному житті області на сучасному етапі». Його мета – обмін досвідом роботи, активізація діяльності культосвітніх установ області та використання новітніх технічних досягнень.

Обласний семінар – це, в першу чергу, тісна співпраця працівників управління культури Закарпатської обласної державної адміністрації, Обласного організаційно-методичного центру культури, відділу культури Тячівської районної державної адміністрації.

Це копітка робота не одного дня. Чимало зусиль і вмінь було докладено при його підготовці начальником відділу культури Тячівської райдержадміністрації Василем Гудаком, директором Тячівського районного будинку культури, заслуженим працівником культури України Василем Барановським і всіма працівниками. Левову частку зусиль доклала і Наталія Сасин.   Тут і пригодилися її організаторські здібності та багатий досвід роботи. Організатори семінару продемонстрували, що злагоджена і професіональна співпраця центру і районів дає високі результати.

Восени, 23–26 вересня 2014 року, проведений чотириденний міжобласний семінар-практикум директорів міських та районних будинків культури і клубів Закарпатської та  Народних домів Львівської областей, у якому взяли активну участь шість районів області та місто Мукачево. І в перший же день гостей зі Львівщини приймала Тячівщина, презентувала своє самобутнє мистецтво, культурно-історичну спадщину, приємно вразивши колег. Завдяки Наталії Сасин були залучені майстри народної творчості району, які представили свої неповторні твори,  що стали окрасою виставки.

За сумлінну працю,  популяризацію народного мистецтва, активну участь у громадському та культурно-мистецькому житті району, області неодноразово нагороджувалася грамотами та подяками відділу культури Тячівської районної державної адміністрації, Тячівської районної державної адміністрації, управління культури Закарпатської обласної державної адміністрації, Закарпатської обласної державної адміністрації, Почесною Грамотою Міністерства культури України (2002), Почесною відзнакою Тячівської міської ради (2012).

З упевненістю можна сказати, що Наталія Йосипівна вміє радіти життю, сміливо йти у завтрашній день. Щоразу захоплюєшся її оптимізмом, працелюбністю, добротою. Вона – мила, тендітна жінка,  чудова мама,  відмінний працівник, громадський діяч.

Наталія Сасин народила та разом із чоловіком виховала трьох прекрасних діток. Так, донечка Анюта вже працює бібліотекарем в одній із Ужгородських книгозбірень, Назарій здобуває стоматологічну спеціальність, а наймолодший Данилко ще навчається в Ужгородській загальноосвітній спеціалізованій школі-інтернаті із поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради.

Минулого року Наталія Йосипівна відзначила золотий ювілей. Багато гарних та приємних побажань лунало у цей святковий день. У своєму житті вона досягла значних успіхів, піднялася на омріяну вершину, збудувала міцну, дружню сім’ю. І нині вона перебуває у творчому піднесенні, з оптимізмом дивиться у майбутнє. Тож бажаємо їй віри, сили, натхнення та наснаги.  

Людмила ВЕКЛЮК,
завідувач відділу інновацій та соціально-культурних програм, технологій, культурно-дозвіллєвої діяльності Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 550 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури