Головна » 2015 » Травень » 25 » Вокальній студії «Намисто» – 10 років
12:03
Вокальній студії «Намисто» – 10 років

Ось уже 10 років студія успішно працює при Ужгородському районному будинку культури. До її складу входять два колективи: ансамблі «Малята» і «Намисто». Незмінними керівниками студії є подружжя Тетяни і Сергія  Раховських.

Метою концерту було не лише створити гарний піднесений настрій глядачам, але й гідно представити свій творчий доробок, адже студія претендує на присвоєня їй звання «зразкова». Тому на мистецькій акції були присутні й члени журі, які оцінювали майстерність студійців  та роботу керівників, а саме: заслужені працівники культури України Наталія Петій-Потапчук, Олександр Ухач та директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук. Також завітали на концерт начальник управління культури Закарпатської облдержадміністрації Юрій Глеба, начальник відділу культури Ужгородської райдержадміністрації Леонтій Ленарт, директор Ужгородського районного будинку культури Леся Дубенко, які привітали учасників студії та побажали їм високих творчих успіхів.

Програма «Про що мріють діти» була чітко продумана, зроблено акценти на три головні моменти: радісне дитинство, щасливе материнство і мир та спокій у країні. Номери не були бездоганні, але захоплювали щирістю та відкритістю. Діти комфортно почували себе на сцені, були артистичні, переконливі, натхненно виконували пісні, що імпонувало глядачам. За це вони нагороджували їх гучними оплесками. У залі панувала по-родинному тепла й дружня атмосфера. Не залишилася поза увагою учасників концерту й війна на сході України. Цій темі присвятили кілька номерів, які змінили настрій глядачів із мажорного на мінорний і додали нотки жалю й скорботи. Словом, концерт видався гарним і продемонстрував, що керівники студії досягли вагомих успіхів у своїй творчій праці, збагативши духовний світ своїх вихованців.

Приємною несподіванкою була презентація нотної збірки «Співочі намистинки» та CD-диску «Намисто з намистинок» із записами пісень у виконанні учасників студії різних років.

Тетяна і Сергій Раховські – автори багатьох пісень, частина з яких стали своєрідними візитівками  студії «Намисто». У репертуарі колективів пісні на слова  закарпатських поетів Маріанни Салай-Пак, Ольги Тимофієвої, Ганни Томенюк, Юрія Шипа. Разом із ними реалізовано багато спільних проектів. Нещодавно вийшла друком книга віршів для дітей О.Тимофієвої «Колискова для сонечка», до якої увійшов однойменний  СD-диск із піснями на музику Сергія і Тетяни Раховських у виконанні ансамблю «Намисто».

Спільно з редакцією художньо-публіцистичних програм Закарпатської обласної телерадіокомпанії «Тиса–1» студія підготувала декілька телепередач до Різдвяних та Великодніх свят. Запам’яталася вихованцям участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Голоси яскравої країни», що проходив навесні в Ужгороді. Цей фестиваль зібрав дитячі та юнацькі хорові колективи й вокальні ансамблі зі всієї України. Ансамбль «Намисто» став  лауреатом ІІІ ступеня й отримав багато добрих і похвальних відгуків від членів журі та глядачів фестивалю. Він також учасник всеукраїнських фестивалів «Закарпатський едельвейс» (м.Мукачево), «Дитячий вернісаж» (м.Київ), міжнародного фестивалю духовної пісні (м.Сніна Словаччина).

До слова, студія є організатором багатьох благодійних заходів на підтримку бійців АТО. Ювілейний концерт теж не був винятком. Під час концерту проходив продаж авторських дисків і книг. Зароблені кошти спрямують волонтерам Закарпаття. Адже кожен із нас, як дорослі так і діти, найбільше зараз мріємо про мир і спокій у нашій країні!

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист Обласного організаційно-
методичного центру культури

Переглядів: 572 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури