Головна » 2017 » Червень » 23 » З вихованцями Центру розвитку батьків та дітей ромів нині провели майстер-клас з виготовлення державної символіки
16:42
З вихованцями Центру розвитку батьків та дітей ромів нині провели майстер-клас з виготовлення державної символіки

23 червня Обласний організаційно-методичний центр культури напередодні Дня Конституції України організував для ромських дітей майстер-клас із виготовлення української символіки із солоного тіста.

Його провели завідувач народного етнографічного музею, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стегура, завідувач відділу народної творчості та аматорського мистецтва Яна Касарда-Микита та методист першої категорії Олена Ваш.

На базі Центру розвитку батьків та дітей ромів 16 ромських дітей власноруч виготовляли вироби з солоного тіста. Учасникам майстер-класу розповіли про історію виникнення ліплення з солоного тіста, діти також дізналися як правильно приготувати тісто, навчилися створювати композицію з окремих деталей.

Голова товариства Закарпаття ромів «Рома», координатор Центру Світлана Адам розповіла яку роз’яснювальну роботу вони проводить із батьками, як займаються з дітьми. «Такий майстер-клас, – каже пані Світлана, – дуже потрібний, бо крім задоволення і радості під час процесу праці, привчає дітей до творчого мислення, коректного спілкування, толерантності».

Обласний організаційно-методичний центр культури

Переглядів: 569 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури