Головна » 2015 » Липень » 28 » Закарпатські колективи виступили у Словаччині на заходах вшанування пам’яті Олександра Духновича
13:22
Закарпатські колективи виступили у Словаччині на заходах вшанування пам’яті Олександра Духновича

Колективи, які виходили на сцену, представляли різні регіони Східної Словаччини, де проживають русини-українці. Зокрема, народний ансамбль «Ублянка» з села Убля на чолі з головою села, депутатом словацького парламенту Надією Сірковою   виконав багато пісень, які відомі по обидва боки українсько-словацького кордону. Глядачі, які вщерть заповнили того вечора глядацький зал амфітеатру села Тополя, підспівували артистам і бурхливими оваціями винагороджували усіх без винятку учасників концерту.

Далі естафету народної пісні підхопили чоловічий вокальний ансамбль «Русинські голоси» з м.Гуменне, місцеві дитячі фольклорні колективи, інші самодіяльні митці. Гарно показали себе молоді виконавці з України – ансамбль «Фатьове» з міста Мукачево, які чудово грали і співали закарпатські народні пісні.

А також добре відомий словацьким глядачам вокальний дует «Камелія» Ужгородського району у складі Мирослави Швах-Пекар та Оксани Ленарт. Почергово змінюючи на сцені словацьких виконавців, українки дарували глядачам свої пісні. Це своєрідне мистецьке змагання, в якому всі стали переможцями, принесло справжню насолоду всім його учасникам. У виконанні дуету «Камелія» прозвучали пісні «Чарівна гуцулка», «Трави», «Тобі». А закарпатські народні пісні в естрадній обробці разом з «Камелією»  співали всі глядачі.

Час, проведений у селі Тополя, залишив найкращі спомини у наших серцях і збагатив духовно всіх, хто мав змогу бути присутнім на концерті.

Акція відбулася за підтримки народного депутата України Роберта Горвата та сприяння завідувача відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності та народної творчості Обласного організаційно-методичного центру культури Івана Тужеляка.

Делегацію із Закарпаття представляли начальник відділу культури Ужгородської райдержадміністрації Леонтій Ленарт, заступник директора Обласного організаційно-методичного центру культури Оксана Попядкуник та завідувач відділу Іван Тужеляк.

 

Леонтій ЛЕНАРТ,
заслужений працівник культури України

Переглядів: 662 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури