Головна » 2017 » Березень » 18 » Закарпатські майстри представили писанки на виставці у Словаччині
14:58
Закарпатські майстри представили писанки на виставці у Словаччині

Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури представив на виставці експозицію із 150 робіт 15 майстрів-писанкарів Закарпаття. Писанки виконані в різних техніках, а саме: традиційне виконання – воскові та мальовані; сучасне виконання – шкрабанки, витравлювання оцтом, керамічні, мотанки та випалювання.  Майстри провели майстер-класи. Зокрема кандидат мистецтвознавства Роман Пилип провів майстер клас із відтворення традиційної воскової гуцульської писанки, Тетяна Поринець – витравлювання оцтом, Крістіна Герц – випалювання на дереві, Вікторія Симкович – писанку-мотанку. Роман Пилип нагороджений дипломом за збереження та відтворення традиційної гуцульської писанки в номінації «закордонний учасник». На виставці також були представлені роботи Софії Алмаші, Ірини Ходанич, Наталії Збоян, Любові Метелеги, Андреї Прислупської, Наталії Ковач, Тюнде Демеш, Ксенії Рибалко, Марії Микити, Лесі Долбні, Магдалини Гіді.

Товариство людей з обмеженими можливостями «Паралельний світ» представляв Андрій Доніченко з декоративною різьбленою композицією у вигляді пасхального дерева з підставкою для писанок.

Також на відкритті виставки виступив дует «Червена ружа» у складі Лілії Немеш та Ольги Прокоп (концертмейстер Віталій Брецко).

 Закарпатську делегацію представляли директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту Василь Коцан, завідувач відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності та народної творчості Віталій Рац, завідувач народного етнографічного музею, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стегура Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури.

Виставка триватиме до 21 квітня.

Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури

Переглядів: 500 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури