Головна » 2017 » Квітень » 12 » Закарпатські майстрині побували на святі писанки у Пряшеві
17:30
Закарпатські майстрині побували на святі писанки у Пряшеві

Зацікавлення виявляли всі присутні. Учасники майстер-класів майстерно відтворювали техніки виготовлення пасхальних писанок та прикрашали їх традиційними орнаментами за підготовленими заздалегідь зразками.

Передвеликоднім концертом та майстер-класами з писанкарства краяни привітали українців Словаччини з прийдешнім найбільшим християнським святом Пасхи. Гостей з України представили голова Центральної ради Союзу русинів-українців Словаччини Петро Сокол та його заступник Павло Богдан.

 Делегацію працівників культури та аматорів мистецтва Закарпаття очолювала директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук, яка подякувала українцям Словаччини за збереження  та популяризацію народних традицій і звичаїв. До закарпатської делегації також увійшли начальник відділу культури Великоберезнянської райдержадміністрації Неля Глодан, голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Василь Мулеса, завідувач народного етнографічного музею Обласного організаційно-методичного центру культури, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стегура та автор цих рядків.

Серед почесних гостей на святі писанки був присутній також Микола Мушинка, доктор філологічних наук, іноземний член НАН України, фольклорист, активний громадський діяч, який радо вітав гостей з України.

Культурно-мистецька акція організована відділом міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності і народної творчості Обласного організаційно-методичного центру культури за сприяння управління культури Закарпатської облдержадміністрації та Генерального консульства Словацької Республіки в місті Ужгород.

Віталій РАЦ,
завідувач відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності
та народної творчості Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 1054 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури