Головна » 2015 » Листопад » 28 » Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури відзначив 70-річчя
18:07
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури відзначив 70-річчя

Серед них і заступник начальника управління соціокультурного розвитку регіонів, начальник відділу регіональної політики Міністерства культури України Оксана Іонова, керуючий справами виконавчого апарату Закарпатської обласної ради Іван Бібен, начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Глеба, а також директор Львівського державного обласного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи Роман Береза та член Центральної ради Союзу русинів-українців Словацької Республіки Іван Лаба і фольклорний колектив зі Словаччини.

«Таке широке культурне представництво зустрінеш далеко не на кожній, нехай і резонансній, події! Та це не дивно, адже важливість праці наших ювілярів важко переоцінити. Саме вони турботливо оберігають, плідно примножують і натхненно популяризують найбільший скарб краю – нашу нематеріальну спадщину, яка є промовистим виразником самобутності Закарпаття в Україні та за межами», – переконаний начальник управління культури Закарпатської облдержадміністрації Юрій Глеба.

Заслужений працівник культури України Василь Габорець відзначив, що свою роботу працівники центру культури виконують не просто відповідально, а жертовно. «Незважаючи на відсутність гідного матеріального заохочення, ці сподвижники культури не просто наполегливо трудяться упродовж робочого тижня, але й тоді, коли в інших вихідні – працівники культури все одно в роботі, заради якої жертвують власним відпочинком і нагодою провести час у родинному колі, тож інакше, ніж фанатами від культури, назвати їх не можу. За це їм низький уклін».

З вітаннями на сцені побувало чимало гостей, колектив Центру культури та його очільницю Ганну Дрогальчук нагородили Почесною грамотою Міністерства культури України; провідного методиста Володимира Мишанича та завідувача редакційного сектору Марину Офіцинську – Почесними грамотами Закарпатської обласної ради; завідувача відділу народної творчості та аматорського мистецтва Катерину Семенченко і провідного методиста Мар’яну Чегіль – Почесними грамотами Закарпатської облдержадміністрації; завідувача відділу інновацій та соціально-культурних програм, технологій та культурно-дозвіллєвої діяльності Людмилу Веклюк – відзнакою управління культури; методиста Олену Ваш та керівників народної аматорської кіностудії «Едельвейс» Віру Кобулей та Галину Чельоскі – грамотами управління культури.

Грамотами Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури нагороджені Мар’яна Чегіль, Наталія Стегура, Іван Хланта та Анатолій Чередниченко.

Ювіляри одержали чимало приємних подарунків, серед яких, зокрема, пісенні, музичні, танцювальні. На святі виступило чимало творчих колективів, серед яких народний ансамбль народної пісні «Розмарія», зразковий фольклорний ансамбль «Кирниченька» з Іршавщини, зразковий ансамбль танцю «Турянська долина» з Перечинщини, вокальний ансамбль будинку культури села Новобарово Тячівського району, народний вокальний ансамбль «Карпатські голоси» клубу села Оноківці Ужгородського району, народний фольклорно-етнографічний ансамбль «Ужгород», троїсті музики з Воловеччини, Хустщини, Тячівщини, народний ансамбль угорського танцю «Сонях» Ужгородського коледжу культури і мистецтв, Заслужений академічний Закарпатський народний хор.

За 70-річну історію Закарпатський організаційно-методичний центр культури вивів у широкий світ десятки талановитих, закоханих у свою справу людей, для яких робота стала змістом, покликанням усього життя.

На базі ООМЦК були створені і донині працюють народна кіностудія «Едельвейс», ансамбль народної пісні «Розмарія», народний етнографічний музей. Центром культури започатковано низку фестивалів, оглядів-конкурсів та свят, серед яких фольклорні фестивалі «Коляди в Старому селі», «На Синевир трембіти кличуть», «Яворові гуслі», «Дзвінкі перлини Верховини», фестивалі хореографічного мистецтва ім.Й.Волощука, драматичного мистецтва ім.В.Майданного, стрілецької пісні «Красне Поле», театрального мистецтва «Юні зірки Мельпомени», художнього слова ім.І.Ірлявського «Моя весна» та багато інших. Колектив видав сотні книг, збірників, до яких увійшли найкращі зразки закарпатських народних пісень, обрядів, казок, звичаїв та пісень самодіяльних композиторів. Окрім того, вже протягом дванадцяти років культурно-мистецьке життя Закарпаття фахово висвітлюється у щоквартальному віснику Закарпатського ООМЦК «Культурологічні джерела».

Управління культури Закарпатської облдержадміністрації

 

Переглядів: 649 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури