Головна » 2017 » Серпень » 3 » Закарпатських виконавців зустрічали Руніна та Пихня
15:27
Закарпатських виконавців зустрічали Руніна та Пихня

29 та 30 липня 2017 року у селах Руніна та Пихнія що у Словаччині, проводилися регіональні фестивалі фольклору. У рамках співпраці між   Пряшівським самоврядним краєм та Закарпатською областю до участі у фестивалях щороку запрошуються закарпатські мистецькі колективи та солісти, яких радо зустрічають у Словаччині численні шанувальники.

У селі Руніна на фестивалі виступив соліст-вокаліст, студент Ужгородського коледжу культури і мистецтв Віталій Горбей, який виконав  популярні українські народні й авторські пісні.

 Наступного дня  на ХХV фольклорному святі русинів-українців у амфітеатрі села Пихня виступив зразковий ансамбль танцю «Турянська долина» Перечинського районного будинку культури та солістка Анастасія Саварина з міста Ужгород. Вони подарували глядачам закарпатські народні танці та українські пісні.

Поїздка на фестиваль аматорів народного мистецтва відбулася за підтримки управління культури облдержадміністрації (начальник Вікторія Фролова) та сприяння відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності і народної творчості Обласного організаційно-методичного центру культури (завідувач Віталій Рац).

Обласний організаційно-методичний центр культури

Переглядів: 467 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури